Sportclub Varsseveld

Sportpark Oberink

Westelijke Oude Aaltenseweg 4
7051 HL Varsseveld

Telefoon: 0315 241 036

Website: www.scvarsseveld.nl

Op 24 maart 1999 wordt 75 jaar voetbalgeschiedenis geschreven in de Varsseveldse gemeenschap. Dankzij de inzet en bezieling van velen is Sportclub Varsseveld een dan niet meer weg te denken monument.
Geschiedenis die is geschreven door mensen die het jubileum zelf niet meer mee mochten maken. Maar ook door velen die zich jaren voor de club hebben ingezet of dit nog steeds doen. Als speler, bestuurslid, vrijwilliger, leider, trainer, donateur, supporter of sponsor.
De sportieve successen die de vereniging door de jaren heen wist te bereiken lijken de leidraad van de historie.
Echter, de bereidwilligheid om mét en voor elkaar iets te doen was het échte fundament onder 75 jaar Sportclub Varsseveld.
De vriendschappen maar ook de conflicten hebben de club gevormd. Een ieder heeft op zijn of haar wijze iets bijgedragen.
Hoe vreemd is de gedachte dat de meesten onder ons waarschijnlijk nooit zullen weten hoeveel jaren Sportclub Varsseveld nog zullen volgen. Zolang het relatief eenvoudige voetbal spel bestaat zal Sportclub Varsseveld overleven. Misschien dat de jongeren van 1999 daarom niet te veel bij dit jubileum moeten stilstaan. Zij moeten zich bezighouden met voetbalsport en zich voor de club inzetten, zoals al die anderen die hen de afgelopen 75 jaar voor gingen. Onder C.H. Berkhoff's motto "sportiviteit boven alles", maar met het besef dat de ouderen van nu ooit ook jong waren.