Dierenambulance Doetinchem / Winterswijk

Oranjestraat 40 (geen bezoekadres)
7051AK Varsseveld

Websitewww.st-dad.nl
Email[email protected]
Telefoon: 06-536 805 78
KvK 41051138
Bankrekening IBAN: NL77 RABO 01481 64 617
Keurmerk Diervervoer goedgekeurd
Aangesloten bij FDN

Binnen ons werkgebied controleren wij de dieren op de plek waar ze worden aangeboden op de aanwezigheid van een chip.

Als een zwerfdier een chip heeft is de eigenaar bekend en gaat het dier terug naar huis. Heeft het dier geen chip brengt de dierenambulance het naar het het dierenasiel in Doetinchem. Dieren uit de gemeente Berkelland worden overgebracht naar het dierenasiel in Haaksbergen.

Werkgebied

De stichting Dierenambulance Doetinchem opereert in de volgende gemeenten:

De Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk verleent eerste hulp en vervoert gewonde of zieke dieren in de regio Achterhoek. Tevens vormt de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk het voorportaal voor alle aangetroffen zwerfdieren in de gemeentes BerkellandAaltenWinterswijkOost GelreDoetinchemOude IJsselstreekBronckhorstMontferland en Doesburg.

Na ontvangst van een melding, wordt ter plaatse een gevonden (huis)dier gecontroleerd op de aanwezigheid van een chip. Indien van het (huis)dier een geregistreerde eigenaar bekend is, wordt deze geïnformeerd en wordt zo mogelijk het (huis)dier – tegen betaling door de eigenaar – thuisgebracht. Is geen eigenaar bekend, of is deze niet bereikbaar, dan wordt het (huis)dier vervoerd naar de daarvoor aangewezen opvanglocatie in de regio.

Onder (huis)dieren wordt in dit verband naast de bekende gezelschapsdieren, zoals hondenkatten en konijnen etc. mede begrepen paardenpony’sschapengeitenvarkens etc.