Dierenambulance Doetinchem / Winterswijk

7051AK Varsseveld

Website: www.st-dad.nl
Email: info@st-dad.nl
Telefoon: 06-536 805 78
KvK 41051138
Bankrekening IBAN: NL77 RABO 01481 64 617
Keurmerk Diervervoer goedgekeurd
Aangesloten bij FDN

Binnen ons werkgebied controleren wij de dieren op de plek waar ze worden aangeboden op de aanwezigheid van een chip.

Als een zwerfdier een chip heeft is de eigenaar bekend en gaat het dier terug naar huis. Heeft het dier geen chip brengt de dierenambulance het naar het het dierenasiel in Doetinchem. Dieren uit de gemeente Berkelland worden overgebracht naar het dierenasiel in Haaksbergen.

Werkgebied

De stichting Dierenambulance Doetinchem opereert in de volgende gemeenten:

De Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk verleent eerste hulp en vervoert gewonde of zieke dieren in de regio Achterhoek. Tevens vormt de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk het voorportaal voor alle aangetroffen zwerfdieren in de gemeentes BerkellandAaltenWinterswijkOost GelreDoetinchemOude IJsselstreekBronckhorstMontferland en Doesburg.

 

Na ontvangst van een melding, wordt ter plaatse een gevonden (huis)dier gecontroleerd op de aanwezigheid van een chip. Indien van het (huis)dier een geregistreerde eigenaar bekend is, wordt deze geïnformeerd en wordt zo mogelijk het (huis)dier – tegen betaling door de eigenaar – thuisgebracht. Is geen eigenaar bekend, of is deze niet bereikbaar, dan wordt het (huis)dier vervoerd naar de daarvoor aangewezen opvanglocatie in de regio.

Onder (huis)dieren wordt in dit verband naast de bekende gezelschapsdieren, zoals hondenkatten en konijnen etc. mede begrepen paardenpony’sschapengeitenvarkens etc.

Ook het ophalen van overleden (huis)dieren en de tijdelijke opslag daarvan behoort tot het takenpakket van de dierenambulance. Omdat het beleid per gemeente verschilt, worden in sommige gemeenten niet alle (huis)dieren opgehaald. Om die reden zal een melder in een aantal gevallen worden verwezen. Overleden huisdieren worden, indien toelaatbaar en mogelijk, gedurende 14 dagen bewaard.

De Stichting is ook te benaderen voor taxiritten voor u en uw (huis)dier. Tegen een ritvergoeding kunnen particulieren gebruik maken van onze service om uw (huis)dier te vervoeren van en naar de dierenartstrimsalon of anders. Dit alles in overleg. Als de eigenaar daar prijs op stelt, begeleiden wij deze bij het dierenartsbezoek.

De Stichting bestaat uit enthousiast team vrijwilligers (mannen en vrouwen) en een vierkoppig bestuur. Onze vrijwilligers zijn 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar. Alle medewerkers zijn geschoold en de Stichting voldoet aan alle kwaliteitseisen zoals die gesteld worden in het kader van het verkregen Keurmerk Diervervoer, waarvoor tweejaarlijks een audit plaatsvindt.

Op onze website www.st-dad.nl en een speciaal daarvoor ingerichte facebookpagina worden gevonden en vermiste huisdieren geregistreerd.

We zijn er ons van bewust dat we niet alle dieren kunnen redden, dat wij niet in alle gevallen hulp kunnen of mogen bieden, maar we doen ons uiterste best!

Ziet u een dier in nood of heeft u een andere vraag, schroom dan niet om ons te benaderen.

Telefoon 06 – 139 533 22 of 144
(06 – 536 805 78 
alleen telefonisch)