De Pelkwijk

Hakkelerkampstraat 31,
7101 WL Winterswijk

Telefoon: 053 49 89 50

 

Woonzorgcentrum De Pelkwijk
Gastvrij en huiselijk

Algemeen

De Pelkwijk is een appartementencomplex voor verzorgd wonen. Het eigentijdse gebouw (2007) heeft 97 ruime appartementen en ligt in een woonwijk in het zuidoostelijk deel van Winterswijk, nabij park Huininkmaat. Er is een tuin met diverse zitjes en een mooie vijver. De Pelkwijk beschikt over een eigen parkeerterrein en ligt op 15 minuten loopafstand van het centrum.
In het appartementencomplex zijn allerlei voorzieningen en activiteiten die gericht zijn op zo lang mogelijk vertrouwd en zelfstandig wonen. Deze voorzieningen worden ook gebruikt door buurtbewoners. Mede hierdoor is er sprake van een gezellige en levendige woonomgeving.

Wonen
Het woonzorgcentrum De Pelkwijk omvat 93 driekamerappartementen (verschillende afmetingen; rond de 80 m²) en 4 tweekamerappartementen (rond de 50 m²). Alle appartementen hebben een aparte slaapkamer, een inpandige berging, logeerkamer (m.u.v. de tweekamerappartementen), een keuken met koelkast en elektrische kookplaat en een ruime badkamer. De appartementen hebben allen een terras of balkon.

Vrijkomende appartementen worden verhuurd. Tegen betaling kan men gebruik maken van alle voorzieningen en meedoen met activiteiten. Eventuele thuiszorg ontvangt men van Thuiszorg Marga Klompé.

Welzijn
De Pelkwijk kent een scala aan voorzieningen.

    Een café-restaurant voor cliënten en familie, buurtbewoners en medewerkers (open van 10.00-18.00 uur). Hier kunt u in een sfeervolle ambiance een (warme) maaltijd nuttigen en terecht voor een hapje en een drankje. Het café-restaurant is tevens ontmoetingsplek en plaats voor diverse activiteiten, waaronder een maandelijkse pannenkoek- en snackmiddag.
    Verder o.a.: bibliotheekservice (wekelijks), cateringmogelijkheden (verjaardagen vieren, etc), exposities waaronder van het museum, herinneringskoffers, huiswinkel, internetcafé, kabelkrant en kapper.

Er zijn veel activiteiten, gericht op ontspanning en ontmoeting. Deze worden centraal gehouden in het Atrium. Een greep uit het aanbod: meer bewegen voor ouderen, biljarten, sjoelen, klassieke muziek, zangmiddag, filmavonden, handwerken, koersbal, mannengroep en wandelen. Voor cliënten met een indicatie ‘begeleiding dag’ wordt in samenspraak een daginvulling op maat gemaakt. Tevens zijn er vrijwilligers werkzaam die kunnen ondersteunen bij individuele wensen en behoeften van cliënten, waaronder een bezoekje aan de markt, wandelen of gezelschap. Ook buurtbewoners en verenigingen uit de wijk kunnen gebruik maken van de faciliteiten van De Pelkwijk.

Zorg

De geboden zorg wordt geleverd door medewerkers zorg- en dienstverlening, ondersteund door vrijwilligers. We bieden belevingsgerichte zorg, waarbij we zelfstandig wonen en eigen regie belangrijk vinden. Ook het behouden van het bestaande netwerk is hierin belangrijk. We sluiten met onze zorg- en dienstverlening hierop aan.

Behandeling en diensten

Voor bewoners maar ook voor mensen die niet bij ons wonen bieden we een uitgebreid pakket behandeling en diensten. Klik hier voor het overzicht.

Meer informatie en contact
Voor een Uitgebreide beschrijving gegevens van De Pelkwijk, klik hier.
Heeft u interesse of specifieke vragen, mail naar serviceloket@szmk.nl of bel (0544) 47 41 14