N.P.V. Neede

Burgemeester Mensstraat 10
7161 AX Neede

Telefoon: 06 36 18 38 22

Websitewww.npvneede.nl
E-mail:  [email protected]

Wat is N.P.V.
De leden van de “N.P.V.” houden en fokken nut- en rasdieren op het gebied van de kleindierenteelt. Tot de gehouden dieren behoren hoenders, dwerghoenders, ras-pelsdieren, sier- en watergevogelte en sierduiven. Een deel van de leden bezit zelf geen dieren, maar steunt zo wel de doelstelling van de vereniging.
Wat doet de N.V.P.
We houden één keer per jaar een jongedierendag op de laatste zaterdag van september samen met onze zusterverenigingen uit Borculo en Ruurlo. Iedereen is daar van harte welkom. Ook houden we midden oktober onze Hanenkraaiwedstrijd in het Speeltuingebouw aan de Bergstraat.We organiseren in januari onze “SPILBROEKSHOW”. Een grote kleindierententoonstelling in de Spilbroekhal. U kunt daar ruim 1000 dieren bewonderen.
En niet te vergeten!
Het A.J.G. ter Weemepark in het Spilbroek in Neede. Een stukje natuur aan de rand van het dorp wordt door de “N.P.V.” beheerd en verzorgd. Dit onder leiding van Harry Overbeek van de speciaal daarvoor ingestelde Vijvercommissie. Ook houdt de NPV lezingen en excursies. We geven voorlichting voor het houden van kleindieren en bemiddelen bij aan- en verkoop. Voor informatie over het houden van allerlei kleindieren verwijzen we ook graag naar : 
www.kleindierplaza.nl.