Achterhoekse Radio Amateur Club

Kieftweg 1
7165 BR Neede

Website: https://a21.veron.nl

De Achterhoekse Radio Amateur Club (ARAC) is een 67 jaar oude radioamateurclub met oorsprong en basis in de Gemeente Berkelland. Heden is de ARAC een afdeling van de landelijke VERON (Vereniging van Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland).
De leden houden zich bezig met het legale radiozendamateurisme, zijn geregistreerd bij Agentschap Telecom, en hebben daar een examen voor moeten doen. Er zijn ook leden die (nog) geen zendmachting hebben, maar geĆÆnteresseerd zijn in het luisteren naar radiocommunicatie. De VERON verzorgt cursussen.
De hobby bestaat uit een unieke combinatie van interesse voor (radio-) techniek en wetenschap met sociale communicatie: niet alleen techniek staat centraal, maar ook onderlinge contacten en radiowedstrijden in diverse vormen. Radiovossenjagen hoort daar ook bij. Maar experimenteren met techniek is voor velen toch de kern, waarbij de onderwerpen zeer verschillend kunnen zijn: van kortegolf radiokontakten tot radiokontakten via de maan en via (amateur-)satellieten, televisie en moderne digitale radiosystemen.

De kortegolf is ook te beluisteren via internet: 

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

We hebben maandelijks een bijeenkomst in Haarlo.
Er wordt vaak samengewerkt met scouting verenigingen. Verder werken radiozendamateurs samen in DARES (Dutch Amateur Radio Emergency Service) en ondersteunt men techniekonderwijs op scholen. Sinds kort maakt de opleiding tot radiozendamateur als minor deel uit van het curriculum in het hoger beroepsonderwijs.